Συχνές ερωτήσειςΓιατί να στείλω το παιδί μου στην κατασκήνωση;
Επειδή στην κατασκήνωση το παιδί κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να φροντίζει τον εαυτό του, ζει κοντά στην φύση και ασχολείται με ποικίλα σπορ, μαθαίνει να συνεργάζεται, να είναι αυτόνομο.


Γιατί να επιλέξω την Κατασκήνωση στο Φτελιό;
Επειδή η μακρόχρονη παράδοση, ο μικρός αριθμός παιδιών, το εξειδικευμένο προσωπικό, οι άριστες συνθήκες διαμονής και η οργανωμένη ζωή, εξασφαλίζουν την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, δίνοντας στην κατασκήνωση έναν οικογενειακό χαρακτήρα με έμφαση στη φροντίδα, στην ασφάλεια και στην ψυχαγωγία των παιδιών. 


Πόσα χρόνια λειτουργεί η Κατασκήνωση ;
Η Κατασκήνωση  ξεκίνησε  το 1976 στο Φτελιό.


Πού βρίσκεται η Κατασκήνωση «Φτελιό»;
Βρίσκεται κοντά στο χωριό Πτελεός Μαγνησίας, στη νότια πλευρά του Παγασητικού Κόλπου σε μία έκταση 10 στρεμμάτων, μέσα σε  ελαιόδεντρα και σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα.


Πόσα παιδιά φιλοξενούνται στην κατασκήνωση;
Φιλοξενούμε κάθε κατασκηνωτική περίοδο μέχρι 180 παιδιά, από 8 - 17 ετών, χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους. 


Πώς είναι διαμορφωμένοι οι χώροι διαμονής των παιδιών;
Τα παιδιά διαμένουν σε κοιτώνες χωρητικότητας έως 10 ατόμων.


Ποιοί είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των εγκαταστάσεων;
Η καθαριότητα των κτιρίων (κοιτώνων και τραπεζαρίας) είναι ευθύνη του προσωπικού καθαριότητας της κατασκήνωσης και γίνεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.


Ποιοί είναι υπεύθυνοι για την κατασκηνωτική ζωή;
Κάθε ηλικιακό γκρούπ έχει υπεύθυνο έναν (ή δύο) εκπαιδευμένους  ομαδάρχες, οι οποίοι είναι συνέχεια μαζί με την ομάδα τους. Ο συντονισμός των ομάδων και η οργάνωση της απασχόλησής τους είναι ευθύνη του αρχηγού της κατασκήνωσης, επίσης με πολυετή πείρα στο θεσμό.


Πώς είναι οργανωμένη η ζωή των παιδιών μέσα στην κατασκήνωση;
Η ζωή στην κατασκήνωση είναι έτσι οργανωμένη ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες πάντα με τη βοήθεια και καθοδήγηση των υπευθύνων της ομάδας.


Ποιά είναι η φιλοσοφία της Κατασκήνωσης;
Η φιλοσοφία μας είναι  να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με τη θάλασσα, τα ομαδικά παιχνίδια, τις αθλοπαιδιές, να αποκτήσουν αυτενέργεια, γνώσεις, να κάνουν φίλους. Επίσης, να κατανοήσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στη σημερινή πραγματικότητα, να εξοικειωθούν με την προσευχή και τη Θεία Λατρεία, να καλλιεργήσουν πνεύμα αλληλεγγύης, και  προσφοράς στο συνάνθρωπο.